Aksepter meg for jeg er akkurat som deg

Må jeg være som deg for å gjøre meg fortjent til respekt?

Jeg vet ikke hvordan du er, men jeg har en formening om hvem dere er. Hvem majoriteten i samfunnet er. Når minoriteter argumenterer for å få lov til å eksistere brukers ofte argumentet om at vi er akkurat som alle andre. Det å være homofil er normalt, det å være trans er normalt. Alt er liksom helt normalt og vanlig og ikke minst så er det medfødt.

Hadde det ikke vært slik hadde vi ikke fortjent respekt. Dette er i allefall intrykket jeg får av verden rundt meg. Men må det være slik? Må man argumentere med normalitet, medfødthet, ikke selvvalg osv for å få lov til å være den man er?

Summen av oss er ikke lik summen av dere. Det gjør ikke oss mindre verdt enn dere.

Er jeg som deg?

Ja og nei. En selvmotsigelse (ja, jeg liker selvmotsigelse, de er ikke klare svar, men du må i allefall tenke og tanker er bra, tanker driver verden fremover)

Jeg har en kropp, jeg står opp hver dag, jeg kler på meg jkør, jeg spiser mat, pisser og driter. Jeg blir kåt. Jeg kommuniserer med omverden, jeg følger vanlige sosiale normer. Jeg studerer, har en jobb og fritidsinteresser.

Jeg er som deg/dere. Men jeg er trans, det er ikke dere, dere er cis. Og vi er ikke like, vi er ikke det samme, sammen er vi ikke normen, vi er ikke normalen.

Og slik vil jeg ha det, slik burde alle ville ha verden.

7 responses to “Aksepter meg for jeg er akkurat som deg

  1. JA, enig. Jeg tror det er nettopp det som gjør at man må ta én og én minoritetskamp, fordi det enkleste for alle er å erklære sin egen gruppe normal og dermed bli med majoriteten på å tråkke ned på andre minoriteter, og understreke at *de andre* fortsatt er unormale.

    Alle burde være litt unormale. Og ha litt personlighet. :)

  2. Har snoket litt i bloggen din siden jeg fant den via Gaysirs artikkel om deg.
    Må bare få sagt det, du skriver så flott!

    Du skriver om disse viktige temaene på en veldig personlig måte med herlig språkbruk, samtidig så føles det bunn seriøst og man blir sittende å tenke over ordene dine.

    All respekt til deg, du virker for meg som et utrolig flott menneske! Stå på!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s