Åja, jeg trodde…

«Åh ja, jeg trodde du var en mann.»

Folk reponderer på at jeg forteller dem at jeg har eggstokker. Finn 5 feil, jeg gidder ikke å ramse dem opp.

Jeg er temmelig oppatt av eggstokker for tiden. Jeg har to (tror jeg). Før i tiden var de en pest og en plage, nå er de bare der. Inni kroppen min, sammen med alt det andre jeg har inni der. Jeg kan leve uten og jeg kan leve med. Litt som med nyrene mine, jeg kunne godt gitt bort den ene, men da skulle det vært til en god sak. Å få en M i passet i stedet for en F er en god sak som jeg i teorien godt kan gi to eggstokker og en livmor for å få. Men jeg forstår ikke hvorfor jeg MÅ. Jeg hater å bli tvunget til ting, det er litt som å måtte rydde rommet sitt. Det er ikke noe gøy når du må, så da spiller det ingen rolle om du i utgangspunktet tenkte at det hadde vært greit å få rydda det rommet.

Konklusjon: Ikke ta eggstokkene mine, jeg vil bruke dem til innvendig pynt!

2 responses to “Åja, jeg trodde…

  1. Idar-Alexander

    Men du, husk det at pga hormonene, er nok ikke livmora lurt å ha i lengden siden vi faktisk undertrykker den med hormoner som ikke passer med østrogen… Det kan jo ikke være sundt!! :-)

    • Nei sunt er det nok ikke, sånn over tid. Men jeg vil ta ut min på medisinskgrunnlag og helt uavhenging av min kjønnsidentitet og mitt juridske kjønn. Det er en prinsippsak. Det finnes mange eksempler på transmenn som har beholdt sin livmor lenge uten å oppleve problemer av noe slag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s