Hat?

Her om dagen skrev jeg en artikkel på www.gaysir.no

En person svarte på denne artikkelen med følgende svar, som jeg bare må kommentere tilbake på

Jeg er drittlei negativiteten din. At du skal rettferdiggjør hvordan du føler deg ved å påstå at alle andre følelser er feil (Dvs at man er komfortabel med et tokjønnssystem) er latterlig. Du bruker størsteparten av innlegget på å slenge dritt om dine medmennesker. Det er ikke greit bare fordi du selv tilhører en liten minoritet. Du kunne sikkert hatt noen gode poeng – om for eksempel kjønnsrolleforventninger i barndommen – men du ødelegger fullstendig for deg selv v. å sette mennesker i båser på den måten.

Har du tenkt på at det er en grunn til at kjønnsrolleforventningene er som de er? At de kanskje er basert på empiri og biologi?

I tillegg er det viktig å få frem at det er HELT FEIL at norske kirurger gjør inngrep på nyfødte med for stor/liten penis/klitoris. Det er utdatert praksis. Kun mindre inngrep som korreksjon av ufullstendig lukking av urirnør og liknende gjøres per idag på barn i Norge. Sjekk faktaene dine før du påstår at «samfunnet» og norske leger utfører systematiske overgrep mot barn.

Etter å ha lest denne artikkelen føler jeg meg flau over at enkelte vil sette meg i samme kategori som deg fordi jeg har skiftet kjønn. Kunne ikke bare du beholdt kvinnekroppen din om det hadde så lite å si hvordan samfunnet så deg og hvordan kroppen din ser ut?

Forøvrig er vaginaen ikke en korrekt betegnelse på kvinnelige kjønnsorganer.

Og her er mitt svar: Folk må gjerne være komfortable med tøkjønnsmodellen, men det var mange som var komfortable med slaveri også. Jeg prøver ikke å ta fra kvinner og menn deres identiteter som nettopp det. Jeg er selv en mann, jeg bruker bare betegnelsen trans for å beskrive hvilken type mann jeg er. Litt som å si at man er en hvit mann, men jeg ser jo at når jeg putter trans og mann sammen uten mellomrom gjør jeg det mer til en egen kategori, og i noen sammenhenger er det det, for meg.

Jeg mener ikke å sette mennesker i bås, jeg tror virkelig at jeg prøver på det motsatte. Jeg retter min kritikk mot samfunnet og de maktstrukturer som gjør at folk diskrimineres.

Jeg tror du har missforstått ordet empiri. Og jeg har en bachelor i biologi så jeg tror jeg veit hva jeg snakker om. Minimale biologiske forskjeller rettferdiggjør ikke diskriminerende forskjellsbehandling. Det finnes genetiske forskjeller på hvite og fargede mennesker, men det er ikke et gyldig argument for forskjellsbehandling.

Det er dessverre ikke helt feil at det utføre kirugi på barn som ikke er i stand til å gi sitt samtykke. Det er derimot sant at praksisen rundt operasjoner på intersex folk har blitt bedre. Men det utføres fortsatt inngrep som ikke er medisinsk nødvendige for å få barn til å passe bedre inn i kjønnsnormen.

Jeg har ikke skiftet kjønn så det er vel ingen som vil putte oss i samme kategori. Jeg synes det er synd at du føler et slikt minoritetstress. Du er ikke ansvarlig for hva jeg gjør å sier uansett hvilken eventuell gruppetilhørighet vi måtte dele. Det er lov å være uenige om ting, men det utsagnet der er temmelig nært et personangrep.

Jeg sier ikke at det er uten betydning hvordan kroppen min ser ut eller hvordan samfunnet ser meg. Jeg velger jo å leve som mann, selvom jeg hadde et kroppslig utgangspunkt som gjorde det vanskelig. Jeg har aldri hatt noen kvinnekropp og den er ikke noe mer eller mindre kvinnelig nå. Jeg prøver bare å si at det å si at man er født i feil kropp for meg blir språklig og filosofik umulig å si. Jeg er ikke løsrevet fra min kropp og hadde «jeg» vært født i en annen kropp hadde jeg vært et annet menneske.

Den eneste plassen jeg nevner vagina i mitt innlegg er når jeg skriver «hvilken homofil mann vil vel putte pikken sin inn i en vagina» Jeg refererer her altså til skjeden, som er den delen av det «kvinnelige kjønnsorgan» man putter peniser inn i. Dermed er min bruk av ordet vagina korrekt siden jeg ikke refererer til områdene rundt skjeden. Videre bruker jeg bevistt ikke ordet kjønnsorgan, fordi det er organer som har med forplantning og sex å gjøre, ikke kjønn.

2 responses to “Hat?

  1. Neimen holey moley! Av og til vert eg sjokkert over kor provoserande det er for nokon å sjå ein ny gråtone som er bittebittebittelitt annleis enn dei tonene dei har sett tidlegare.

    Men du er sanneleg god i desse svara dine. :- )

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s