Skeiv Ungdom

Hvem er vi?

Skeiv Ungdom er en partipolitisk og religiøs uavhengig, frivillig organisasjon for ungdom under 30 år. Målgruppa vår er lesbiske, homofile, bifile, transpersoner, skeive og andre som faller utenfor heteronormen eller de tradisjonelle kjønnsbåsene, men alle som støtter organisasjonens formål er velkomne som medlemmer. Skeiv Ungdom jobber på den ene siden rettighetspolitisk for å sikre likeverdige, juridiske rettigheter for målgruppa vår, samtidig er vi en organisasjon som jobber for å skape sosiale tilbud for skeive ungdommer over hele landet.

 

Hvorfor ”skeiv”?

Skeiv Ungdom bruker termen ”skeiv” som en måte å skissere en gruppe av befolkningen som faller utenfor heteronormen og/eller de tradisjonelle kjønnsbåsene. Dette betyr ikke at alle Skeiv Ungdoms medlemmer definerer seg selv som skeiv, men at organisasjonen ønsker å inkludere flere enn de som måtte definere seg som lesbiske, homofile, bifile eller trans (LHBT).

 

Vårt formål

Skeiv Ungdom jobber for hvert enkelt menneskes frihet til å være seg selv uavhengig av kjønnsidentitet og seksualitet. Vi ønsker en verden der alle seksuelle uttrykk basert på samtykke og likeverd er akseptert, og der ingen får privilegier i samfunnet på bakgrunn av sitt kjønn eller sin seksualitet.

Skeiv Ungdom er for mangfold og mot diskriminering.

 

Normkritikk og heteronormativitet

I vår kultur har vi normer som sier at jenter og gutter forventes å være ulike, at man enten er gutt eller jente, og at det naturlige er at gutter blir forelsket i jenter og omvendt. Disse normene gir økonomiske, politiske og sosiale fordeler til de som følger normene og ulemper til de som bryter dem. Dette kalles heteronormativitet, og er begrensende for enkeltindividet, og skadelig for samfunnet.

Heteronormativitet er en viktig maktstruktur i samfunnet som sørger for at ulikheter mellom forksjellige typer kjønn og seksualitet opprettholdes. Heteronormativitet gir videre privilegier til de som faller innenfor normene i samfunnet og diskriminerer de som faller utenom.

Vi vil at normer skal tilpasse seg mennesker, heller enn at mennesker skal tilpasse seg normer.

Du kan lese mer og melde deg inn på www.skeivungdom.no

Og husk, du må ikke «være» skeiv :)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s