Mitt bidrag til likestillingen

Jeg mener at feminismen og likestillingen i Norge har et problem.

Den er blitt for opptatt av kjønn, rett og slett. Om målet er at alle kjønn skal være like mye verdt må vi klare å tenke kjønn på en smartere måte. Nå er det bare parametere vi måler alt etter.Kjønn, ordet har ingen mening, og godt er det.

Vi må begynne å tenke bredere, likestillingen angår ikke bare kvinner, Likestilling er ingen kamp mellom kjønnene. ALLE taper på at vi ikke er likestilt. I tillegg er det på tide å se mer systematisk på de mekanismene som fører til de systematiske forskjellene.

Klasse, kropp, kjønn, religion, etnisitet, bakgrunn, sosioøkonomisk bakgrunn, klasse, funksjonsevne og alt annet du kan komme på som skaper forskjeller, barrierer, skiller og avgrunner mellom mennesker.Måten du snakker på, måten du tenker på, måten du handler på, måten du reagerer på, måten du oppdrar barna dine, måten du sanksjonerer eller roser mennesker rundt deg spiller en rolle! Det former menneskene rundt deg og det former deg.

Sifra, si i fra når du ser, hører, opplever, eller utfører handlinger som undertrykker andre.

Og til sist, bruk de midlene du kan for å forandre verden. Snakk med mennesker, stem ved valg, les en bok, tenk deg om.

Og hva er mitt bidrag? Jeg har skrevet denne teksten, og utover det innehar jeg en unik kunnskap om hvordan det er å være kvinner, mann og trans, homofil og heterofil i vårt samnfunn. Og denne kunnskapen deler jeg gjerne av, og jeg bruker den aktivt til å prøve å forandre verden der jeg ser urettferdighet.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s