Kirken

Alle veit vi at statskirken har en litt spesiell stilling i vårt land. Det er en grunn til at det heter statskirke, eller det er det egentlig INGEN god grunn til, men det betyr i allefall at vi alle blir snik-kristna fra vi blir født. Fra vugge til grav følger denne kirka deg og sniker seg inn i fødsel, skole, høytider, hjemmet ditt, undervisningen din, giftemål, alle andre serimonier og til slutt din død.

Alle mennesker som blir født i Norge meldes inn i statskirken hvis en eller fler av forelderne er medlemmer, dette skjer uavhening av om man blir døpt eller ikke. Så må man aktivt melde seg ut. Det kan man gjør fra man er 15 år, eller med samtykke fra foreldre. For å ikke fortsatt betale skatt til statskirka må du melde deg inn i et annet trossamfunn.

Kirka har fått en del krtikk for denne praksisen (på lang nær nok, om du spør meg) Men den har i allefall begynt å sende ut brev til alle sine medlemmer med gjevne mellomrom, eller sa jeg alle?! I så fall så mente jeg det ikke! Det finnes nemlig en gruppe mennesker som man aktivt IKKE sender brev til og det er udøpte ungdommer mellom 15 og 18

Altså mennesker som er livssyns-myndige, men som ikke er døpt. Er det tilfeldig at de velger å ikke aktivt gjøre disse oppmersome på at de er medlemmer av statskirken?

NEPPE

One response to “Kirken

  1. Og det er faktisk jævlig vanskelig å melde seg ut av statskirken også. tre ganger har jeg gjort det. TRE ganger! Første gang da jeg var 15. Og da jeg spurte om hvorfor de ikke hadde skrevet meg ut var svaret fra mitt lokale kirkekontor «men du er jo så ung. så det er nok best du venter litt til eller hva?» andre gang fikk jeg ikke noe svar og tredje (og siste gang!) gikk det endelig..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s