TRANS-

Transmann, trans-mann. Overgang til mann, ikke fra dame, men fra noe annet til noe mer. Eller, mann er ikke mer. Mann er faktisk mindre enn mye annet. Overgang til den andre siden, men en sak trenger nødvendigvis ikke å ha to sider, så da ender man opp med en overgang til en annen side.

Jeg vil ikke velge side, det skaper alltid problemer og så må man argumentere så fryktelig for sitt syn. Jeg argumenterer gjerne der jeg har sett syn jeg selv synes er et bra syn. Men i noen saker har jeg ikke syn eller synes ikke at mitt syn er noe som burde være synlig så da lar jeg heller sidevelgingen ligge. Det er mitt syn.

Jeg velger altså ingen side. Du kan heller ikke dytte meg eller tvinge meg ut til siden, det er juks!

Det er også juks å benytte min kropp for å få det din kropp vil ha. Det er mange som jukser. Jeg juksa på en prøve en gang, det gikk ikke. Noe bra.

Mann, hva er du? Bare en mann eller også en far, onkel, bror, sønn, bestefar, fetter, nevø

trans-far

trans-onkel

trans-bror

trans-sønn

trans-bestefar

trans-fetter

trans-nevø

trans-fett? Det er ikke sunt, det har jeg fra sikre kilder.

Jeg velger å befinne meg i transen, i sprekken, mellom de to stolene, mellom himmelen og jorden.

Mellom min kropp og din kropp.

8 responses to “TRANS-

 1. Ah, dette er bra, jeg må virkelig bare kommentere her at jeg liker dette innlegget veldig godt og at du skriver råbra. Hurra for deg!

 2. Som postet på facebook som kommentar, så poster jeg det her og :)

  problemet virker delvis å være at man må i dagens verden ha en identitet som er funnet eller identifisert gjennom hva slags navn eller ord man bruker når man har en samtale eller når man prøver å identifisere noen eller noe som noen gjør. Virker vanskelig å finne en måte å gjøre det på til slike måter ikke trengs lengre, eller man har andre valg enn to eller ingen kjønn. Tror Thailand bruker «ubestemt» på doene sine, i stedet for begge eller ingen, men er ikke sikker… Er kansje ikke en bedre måte det heller.

  • ja, jeg vil gjerne være ute ord. Men uten ord kan jeg ikke ordlegge meg, jeg mister muligheten til å diskutere og komme frem til en felles forståelse med andre. Jeg ønsker meg i hovedsak ikke en manns-identitet. Jeg ønsker å bli identifisert som mann.

   Ubestemt betyr jo at man er midt i mellom, det er en plass ikke alle ønsker. verden er ikke en rett linje mellom mann og dame og da er det mulig å befinne seg uner, bak, forran, forbi eller bortenfor hele kjønnssystemet.

   Jeg liker guttedoen, der er alle stille.

   • guttedoen er skiten og ødelagt ofte og :P man må vell ta det gode med det dårlige noen ganger

    og hvorfor er ubestemt i mellom? hva om du ikke vet selv eller vil ikke være noe av det som finnes så langt, ubestemt kan og mene at man ikke vet så mye som at det betyr at man ikke har klart å bestemme seg

    kansje ubestemt er dårlig ord for det likevell, kansje «annet» er bedre, ikke sikker jeg iallefall.

    i Sci-fi så finnes det ikke ofte ord for andre kjønn heller, noen ganger kaller man det han/hun/den i ett ord, og det er ikke riktig heller, man må nok ha ett nytt ord antar jeg…

    og jo forstår at man kan ville bli kalt mann uten å ville ha identiteten som man oftest får med det

    har hatt ett par ganger som jeg har blitt kalt hun av folk pga mitt hår siden jeg var 15-16, så forstår en brøkdel av den delen av det iallefall, det er virkekelig noe man kan bli ganske desperat for å få

    problemet er vell Andre folk og spørsmålene de også har om slikt? folk generelt sett er ikke helt flinke til å bare la ting være, må vite og ha forklaring på ting og har skjeldent lyst til å bare la noe være noe det er uten slike problemer

    kansje jeg har sagt alt for mye dritt igjen nå, men håper det har noen mening eller har ett poeng eller annet der en plass :p jeg er ikke så pratsom vanligvis så

   • ubestemt er ikke nødvendigvis imellom. Som du sier, ordene mangler og forståelsen er liten..
    De mennene jeg kjenner og som jeg liker, liker ikke mann som begrepet ofte blir brukt, men de er likefullt menn.

    Jeg veit ikke om jeg vil at folk skal la ting være, men de fleste gangene blir jeg lei eller sint av det faktum at folk ikke bare kan la ting gå.

    :)

 3. Faen så bra du skriver.

  Jeg er stolt av deg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s