Antirasist og feminist

På samme måte som jeg er antirasist er jeg klart feminist -gatas parlament

I min verden er menneskeverd viktig. Jeg er opptatt av å kjempe for alle mennesker rettigheter. Vi er like mye verdt, selvom vi ikke er like.
Noen av oss er menn, noen er damer. Noen er slanke og noen er store. Noen har mørk hud og andre har lys hud.

I Norge idag står antirasisten sterkt, i allefall i de miljøene jeg vanker. Om man mener at alle mennesker er like mye verdt uavhengig av hudfarge er dette er syn man ofte fronter sterkt, det er i allefall ingen skam å si at man er antirasist.
Det er for mange en selvfølge.

Mennesker er like mye verdt uavhengig av sexorgan, kjønnidentitet og kjønnsutrykk. Kvinner er ikke mer verdt enn menn og visa versa. De jeg kjenner mener dette, men mange vegrer seg alikevel for å kalle seg selv feminist.

Jeg spør meg hvorfor?
For meg er det lett å si st jeg er feminist. Jeg mener at alle kjønn er like mye verdt. Om du er enig er du feminist.

Feminismen har et noe frynsete rykte. Noen tror feminister er mannshatende kvinner som har rare klær. Dette stemmer ikke, men om ingen tør å kalle seg feminist vil ikke bildet av feminister forandre seg.
Spesielt menn ser ut til å ha et komplisert forhold til feminisme, og menn er muligens litt redd for kvinner som kaller seg feminister.

Er det fordi «feminist» inneholder ordet «femi» at folk vegrer seg for å kalle seg selv feminist? Jeg vet ikke riktig. Jeg vet bare at jeg synes det er teit.

Jeg slår et slag for feminismen! Og jeg synes alle skal bli med, spesielt menn. Vi har faktisk et ekstra ansvar for å si ifra når andre menn er antifeministiske. Menn har en unik mulighet til å påvirke andre menn i mannssfærene i samfunnet.

Det er ingen skam å være feminist, det er en hedersbetegnelse og en selvfølgelighet for de som tror på menneskeverd.

Feminist 4life <3

One response to “Antirasist og feminist

  1. Enig med deg!!
    :)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s