Skeive folk i FLOKK

Skeive folk pleier ofte å kjenne en del andre skeive folk.

Heterofile folk pleier å kjenne mange heterofile folk.

Jeg ble spurt om hvorfor skeive folk alltid klumper seg sammen.

Vi gjør ikke det, men noen ganger er den heterofile-verden skikkelig kjip. Folk får gjerne tro at de ikke er homofobe, transfobe eller upassende, men det stemmer ikke alltid.

Du trenger ikke slenge dritt for å få folk til å føle seg utenfor, annerledes, feil, mindre verdt, dårligere, annenrangs, merkelige osv. All markering av «oss» som «annerledes» fra «dere» er potensielt slitsomt. Noen ganger er det deilig å være steder der man ikke er merkelig eller rar. Selv om det kryr av heteroer som ikke gjør at «vi» føler oss annerledes. 

Hver gang jeg må svare på et spørsmål om mitt kjønn som jeg ikke kan stille deg, hver gang jeg må forklare hvordan jeg puler, hvem jeg var før, hvem jeg er nå, hvem jeg puler, hvilken identiet de jeg puler har. Det er ikke nødvendigvis ment som et angrep, men det krever likefullt mitt forsvar. Jeg må ha et svar, og det bør helst både være informativt, litt kritisk i forhold til hvorfor det blir stilt og på samme tid må jeg passe på så du ikke føler deg kjip. Det er mitt sosiale ansvar å passe på sånn at du ikke blir lei deg fordi jeg ble støtt..

Så noen ganger, bare sånn innimellom er det digg å slippe unna heterofile cisfolk. Dere har jo all verdens mulighet til å slippe unna oss, om dere vil da. Kanskje vi er like slitsomme som dere. Jeg får dere jo til å måtte tenke på masse sånne kropp, kjønn og seksualitet ting, forstår om det  er litt slitsomt :)

2 responses to “Skeive folk i FLOKK

  1. Jeg er homofil og kjenner flest heterofile folk. Dette er antageligvis fordi det er flest heterofile folk i verden. Jeg føler ikke at det har noe å si at vi har forskjellig legning. Vi har felles interesser, bekjente, humor eller andre ting som gjør at vi passer som venner. Vi snakker ikke om våre legninger i noen særlig grad, folk gjør jo stort sett ikke det. Jeg orker ikke være venn med folk som er overdrevent opptatt av legning, hverken homo eller hetero. De fleste heterofile gir seg en god faen og det synes jeg er bra. Jeg har aldri følt meg særlig «rar» blant heterofile, antageligvis fordi det å føle seg rar ofte er en følelse som mest kommer an på deg selv.

    • Ja men du har kanskje flere skeive venner enn en «gjennomsnitts» hetero? Og er det kanskje noen ganger det er digg med homofolk?
      Jeg har masser med kule «hetero» venner, og jeg veit seff om masse lamme skeive folk. Men jeg synes ofte skeive er lettere

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s