Professor i kjønn sa du?

Jeg tar et kjønnsfag dette semesteret der jeg har en professor som er kjønnsforsker (som mange professorer på kjønnsstudier er). Denne elskverdige professoren skulle forklare for at to tekster på pensum er skrevet av samme person, dette ga seg nemlig ikke selv da hun sto listet under et kvinnenavn og et mannsnavn. 

Ok så en dame har altså hatt et mannsnavn før, greit å sifra så vi skjønner at det er samme person.

Det som ikke er greit er å omtale henne med pronomene «han». Det som er enda mindre greit er å le nervøst når jeg påpeker det opplagt transfobiske i denne handlingen. Og når denne professoren topper det hele med en liten filosofisk utredning over hvorvidt dette «kjønnsbyttet» bare var et resultat av en 40-årskrise som tok litt av, ja da kjenner jeg at lysten på å bli kjønnsforsker nesten forsvinner helt. 

Så kom jeg på at jeg seff skal bli kjønnsforsker, jeg skal bare bli en bra en i stedet for en transfob ureflektert en.

 

 

7 responses to “Professor i kjønn sa du?

 1. gurougelstad

  Kjenner jeg har veeeldig lyst å et navn, er det mulig at jeg har hatt denne foreleserern? Ai-ai!

 2. Tror alle kjønnsstudentene har vært borti han her, ja… fyfaen, så irritert jeg ble!

 3. спыкиск

  Fy da! Bare greit at du ikke henger dem ut på nett, men fy så jeg håper flere har, og kommer til å si i fra til dem, og eventuelt overordnede..

 4. Martine Strand

  Ville bare si hei til deg her, siden jeg ikke turte å si det da jeg så deg på fredag. =) (fangirla litt…)

  Også tror jeg og håper at du kommer til å forbedre hele kjønnsforskermiljøet så drastisk til det bedre, at sånne tanker er utrydda på en fei. Lykke til! <3

 5. Enda STØRRE grunn til å bli kjønnsforsker, ville jeg sagt! Som kjønnsforsker burde han jo absolutt være konfortabel med å snakke om temaer som dette, og vite hvilket pronomen en skal bruke om noen som har byttet kjønn.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s