Er jeg transkjønnet?

Lurer du på om du er transkjønnet? Jeg tenkte jeg skulle prøve å skrive noen tips til hvordan du kan «finne ut» av det og hva du kan gjøre «med det» om du er trans-something

På samme måte som det ikke finnes en eksakt grense mellom kvinner og menn finnes det ingen eksakt grense mellom de av oss som er ciskjønnet og de som er transkjønnet (ciskjønnet er noe sånt som mennesker som har en kjønnsidentitet som oppleves å samsvare med juridisk og kroppslig kjønn, og som har hatt det slikt hele livet) 

Å være transkjønnet betyr noe sånt som at man opplever sitt kjønn (om man opplever å ha et kjønn) som forskjellig fra det kjønnet man fikk tildelt ved fødselen. Det trenger ikke å være sånn hele tiden og det trenger ikke å være sånn at man hele tiden går rundt å føler seg som et bestemt kjønn. Man kan lett føle seg som ukjønn, kjønnsløs, mennekser, gutt, jente, femi, macho og hva du enn måte finne på å kalle din følelse av å «være» noe i forhold til kjønn.

Så hva du «er» eller hva du ikke er må du finne ut av selv. Du har de tikke travelt, du må ikke bestemme deg for en ting, det er lov å forandre mening eller forståelse av seg selv. Det er lov å tenke seg godt om, men det er også lov å bre hoppe i det. Hopper man i det og finner ut at det ikke passer deg så hopper du bare av igjen. Ingenting er noe problem, men noen ting kan bli problematisk fordi vi lever i en verden som tidvis er kjiip. Men det er himla mange fine mennesker i denne verden som ikke bryr seg om hva du er, hva du har mellom beina osv, mennesker som elsker deg og som vil gjøre det du ber dem og sånn at du skal føle deg bra.

Så noen ting man kan tenke på

Vil jeg bli mann eller dame når jeg blir stort?

Liker jeg at folk haller meg han/hun/hin/han best?

Liker jeg kroppen min?

Hvilke deler av kroppen min liker jeg ikke og hvorfor?

Hva kunne gjort kroppen din enklere å leve med?

Hva vil du helst bli kalt av vennene dine?

Føler du selv at du må være enten jente eller gutt?

Føler du at det er viktig å bestemme seg nå?

Hva er du redd for, andre eller deg selv?

Jeg har ingen fasit. Jeg ønsker bare at alle skal reflektere litt over kjønn, kropp, roller, forventninger og adferd. Hva er du komfortabel med?

Fortsettelse følger pluttselig…

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s