Spørsmål

jeg leste deler av bloggen din, og du kommer med mange interessante refleksjoner.
Noen transpersoner bruker pronomenet «hin» , som er et nøytralt kjønnspronomen.
Hva tenker du om det pronomenet?
jeg hadde faktisk aldri hørt om det inntil en venn, som er transperson, fortalte meg det.

Jeg synes hin eller hen som kjønnsnøytralt pronomen er flott. Det er ikke alle mennesker som er enten jente eller gutt hele tiden, og da er det fint å kunne bruke et pronomen som ikke sier så mye om kjønn.
 
Hvordan var det for deg å endre navn Luca ?

Jeg blei glad da jeg endra navn. Jeg likte ikke å ha et jente-navn. Luca er et fintnavn som jeg raskt ble vandt til. I begynnelsen var det litt rart, litt som å bli en ny person, men nå føler jeg er Luca er meg og at jeg er den samme som alltid
respekterte folk det?

Alle respeterer navnet mitt, i begynnelsen var det noen som sleit litt, men det var bare av gammel vane. Det gikk raskere for alle å endre navn enn pronomen.
endret du etternavn også?

Jeg la til mi mors etternavn. Så nå har jeg både min mors og min fars etteravn

2 responses to “Spørsmål

  1. Hva het du før?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s