Når du missforstår noe..

Så er det veldig arrogant å hevde at du har rett, selv etter at du har fått missforståelsen oppklart,

Jeg har blitt intervjuet på Gaysir.<—- Det er et ekstremt festlig kommentarfelt som jeg tenke jeg skulle dele med dere. Og når jeg først refererer til andre folk sine meninger så er det jo vanskelig å ikke kommentere på det :)

Her kommer første kommentar i en lang rekke kommentarer som er alt fra hysterisk festlige, til støtende og uendelig triste. Denne faller nok inn under den første kategorien

Man kan faktisk ikke alltid få i pose og sekk. Har man pung eller livmor, og staten sier «hei» keen på å få litt hjelp så du kan få bli det kjønnet du vil?» så er det faen meg frekt å komme og sutre over at du ikke fikk beholde begge deler. En av to må fjernes. Det er ikke sterilisering, det er å renske opp i beddet.

Denne personen tror tydeligvis at jeg er født med fult utviklede testikler og eggstokker. Det skal ikke så mye lesning på internett til før man oppdager at det er en umulighet. Det er ingen som blir født med to sette fult utviklede kjønnsorganer. Det finnes derimot mange mennesker som er intersex. Det vil si at de har et biolgisk kjønn som ikke lett lar seg klassifisere som «mann» eller «kvinne». Dette baserer seg selvfølgelig på en lang rekke uklare og diffuse kriterier for hva som er såkalte «menn» og «kvinner». Poenget er at de av oss som er intersex er folk hvis kropper man skal la være i fred om de er friske. Om de ikke fungerer optimalt, eller innehaveren av kroppen ønsker å korrigere eller bekrefte sin kropp som mer entydig «kvinnelig» eller «mannlig» skal man selvfølgelig åpne opp for dette.

Konklusjon: Dette mennesket forstår på ingen måte hva det er snakk om og klarer i tillegg å formulere seg på en måte som er mildt sagt klumset. 

Neste kommentar er også spennende, den mangler litt en rød linje i sine argumentasjoner, men den er absolutt verdt å lese! 

«Menn og kvinner er fundamentalt ulike rent biologisk uansett hvordan man snur og vender på det…Man kan ikke overlate til den enkelte å selv bestemme seg for hvilket kjønn man ønsker å bli betraktet som…
Jeg synes denne sutringen begynner å bli temmelig patetisk…

«Transbetraktningen» er en rimelig form for trakkasering i seg selv både overfor menn og kvinner, fordi man da signaliserer at kjønnstilhørighet som mann har noen tilmålte avgrensninger i likhet med det å være kvinne…Slik er det ikke…
Det høres mest ut som om det er ordene «kvinne» og «mann» som er problemet…Det finnes jo faktisk ingen begrensninger for hvordan man er en kvinne, og hvordan man er en mann…»

Nei, menn og kvinner er ikke fundamentalt forskjellige biologisk uansett hvordan du snur og vender på det. Jeg er biolog, noe jeg ikke tror jeg har til felles med det mennesket som kom med denne brilliante uttalelsen. Det finnes gjennomsnittforskjeller på de kategoriene vi kaller kvinner og menn. Det underbygger ikke det videre argumentene på noen som helst måte. Personen sier jo her selv at det ikke finnes noen regler for hvordan men er kvinne eller mann. Det hele faller som på sin egen urimelighet. 

Videre sier dette mennesker at man ikke selv kan la folk bestemme hvilket kjønn de vil betraktet som. Sant nok, men det er bare fordi folk nesten alltid leser andre mennesker som enten kvinne eller mann. Nå er det slik at jeg ikke bestemmer «hva» som skal se når de ser meg på gata, men det er nå en gang slik at de aller fleste ser en mann når de møter meg. Dette har jeg bevisst valgt å uttrykke gjennom måten jeg kler meg, ter meg og ser ut. (akkurat som alle andre menn også foretar en rekke mer eller mindre bevisste valg som resulterer i at de utrykker «mann» og dermed blir lest som «menn»)

Videre er det nå en gang slik at folk i dette landet har en mulighet (om en noe begrenset) til å få en diagnose som heter f64.0 (transseksualisme) og om de videre lar seg kastrere så får de faktisk lov å bygge juridisk kjønn. Så da har vi faktisk en viss mulighet til å velge selv hvilket juridisk kjønn vi skal ha.

Dette mennesket sier en eneste smart ting. «det later til at det er ordene kvinne og mann som er problemet» Dette er jeg utrolig enig i. Uten disse ordene og alt som knytter seg opp mot dem hadde ikke et eneste menneske i dette landet hatt noe som helst problem med «hva» og «hvem» jeg er. Synd at mennesket som skrev dette ikke forsto hva som egentlig ble sagt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s