Transfolk vil vel være cisfolk?

I min verden finnes det 7 milliarder kjønnsidentiteter. Og så finnes det to kjønns-majoritets-kategorier, disse er kvinne og mann. Mange mennesker har behov for å tilhøre en av disse kategoriene. Noen mennesker har kropper som gjør at de leses inn i rett kategori, andre ikke.

De som ikke har kropper som oppfattes rett av omverdenen er trans* folk (*for alle typer folk og variasjoner av trnas-somthing/nothing). Har du en kropp som gjør at du blir og alltid har blitt lest inn i en kategori som passer deg så er du cis.

Det er ikke så viktig hvem av mennene i samfunnet som er cismenn og transmenn, det som betyr noe er hvem som trenger hjelp for å bli lest riktig. Jeg vil først og fremt være en mann, jeg er også først og fremt en mann. Det er alt jeg ber om lov til. Og så forventer jeg å ha tilgang på samme grunnleggende rettigheter som alle andre mennesker. Som for eksempel retten til å bestemme over egen kropp.

I min verden spiller det ingen rolle om en mann er en cismann eller en transmann. Han er likefullt en mann og ingen menn er mer eller bedre menn enn andre menn. Det betyr også at jeg ikke skulle ønska at jeg var cis. Jeg er trans. Noen ganger suger det å være trans, men det suger sikkert å være cis også. Jeg liker å være mann, det suger aldri for min del :) Men fortsatt full respekt for cismenn som skulle ønske de var trans og transmenn som skulle ønske de var cis. Men noen ting kan man ikke gjøre noe med, jeg er lykkelig for friheten til å bevege meg fra en kjønnskategori til en annen.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s