Stopp, det er min kropp!!!

I mitt siste innlegg skrev jeg at jeg skulle vinne min kropp tilbake. For den er bare min og jeg bestemmer over den selv.

Dette stemmer ikke, det er nemlig staten som bestemmer over min kropp.

Jeg har en diagnose, F64.0, som fastslår at jeg har er anatomisk kjønn som ikke stemmer overens med mitt mentale kjønn. Jeg har vært igjennom en grundig utredning og et helt team med psykologer er enige: Jeg er en mann.

På tross av dette MÅ jeg fjerne livmor og eggstokker for å få lov til å ha mann som jurdisk kjønn. Dette er ikke bare et grovt overgrep mot folk sine kropper. Det er også brudd på menneskerettighetenene.

Hvis du vil hjelpe oss i kampen mot tvanssteriliseringen kan du skrive under på denne kampanjen.

Jeg vil velge mitt juridiske kjønn selv! Jeg vil slippe å bli ydmyket og nedverdiget i passkontroller, hos legen, på sykehus, i banken min, på treningssenter, i jobbintervjuer, på skolesøknader osv.

Det er mitt liv, min kropp og mitt kjønn!

Skriv under her!

7 responses to “Stopp, det er min kropp!!!

 1. Jeg er litt ukjent på dette området, men kan de de kaller anatomisk kjønn være det samme som i USA kalles for gender, og som nå også er vedtatt i Argentina. Gender er alså ikke nødvendigvis lik det biologiske kjønnet. I USA er det slik jeg har forstått det 16 ulike gender som er uavhengig av hvilket biologisk kjønn en person har. Vet ikke om jeg er på villsor her, men kanskje du eller noen andre vet mer om dette.

 2. Anatomisk, kroppslig, biologisk(sex på engelsk) – kjønn er basert på hvordan kroppen din er ut etter at du er født (det er fortsatt slik at leger tar feil når de bestemmer kjønnet til nyfødte barn, men det er altså dette de anser for det opplagte kjønnet man kan se)

  kjønnsidentitet er din følelse av ditt kjønn. Dette sitter i hodet ditt og de fleste har en slik, en følelse av hvor i landskapet mellom kvinne-mann, maskulin-feminin de befinner seg. Dette er uavhening av antomisk kjønn.

  Følelsen av kjønnet forandrer seg ikke gjennom operasjoner eller spykologbehandling.
  Men menneske som føler en konflikt mellom eget opplevd kjønn, og det kjønnet samfunnet oppfatter dem som kan noen ganger ha et ønske om å endre, modifisere asepekter ved sin kropp, som vil reslutere i at flere mennesker lese og ser dem som det kjønnet(kjønnene) vedkommende føler seg som. (dette er den eneste behandlingsmetoden som hjelper)

 3. Da er det vel riktig å si at det amerikanske utrykket gender er det følte kjønnet og at de der bruker ordet sex om kjønnet andre ser nå de ser deg. Men er dette det det samme som det som på norsk kalles anatomisk kjønn eller er det sex som på norsk er det anatomiske kjønnet?

  • Sex er din opprinnelige bilogi.
   gender er ditt følte kjønn.
   Hva folk ser deg som varierer jo. Det er vanlig å kalle mennesker som har biolgi og kjønnidentiet som stemmer overens med samfunnet foventinger til kjønn. (feks en biologisk mann, som føler seg som en mann og som lever som en) for cis-kjønnet. Vi andre (alle mennesker som bryter med samfunnet forventinger til vår biologiske kjønn) for trans-mennesker

 4. ok da bryter jo jeg også med cis-kjønnet siden jeg ser ut som en maskulin mann og lever og er homofil,

  • Du bryter i allefall med heteronormen i samfunnet. Men om du føler deg som en mann og er født med penis vil de fleste alikevel kalle en cis-mann, da kjønn og kjønnsidentitet ikke har noe med seksualitet å gjøre.
   Men både mennesker som er trans og mennesker som er homofile eller bifile blir ofte iskriminert fordi de bryter med samfunnets normer rundt kjønn (kjønnsroller og forventinger til kjønn)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s