Jeg er en gutt, men jeg kan faktisk tenke selv.

Kvinner bli ofte fremstilt på en svært uheldig måte i media. Kvinner som faktisk har noe å fare med (politikere musikere forfattere og folk med andre jobber som gjør at de kommer i medias søkelys) blir ofte dømt på grunnlag av utseende.

Da er det ikke nok å være pen for å komme unna dømmingen, nei jaggu har det seg slik at om du er for pen så bli du ikke tatt alvorlig fordi kvinner tydeligivs ikke kan ha fått både et heldig utseende og et skarpt hode. Om du ikke bryr deg om kjønnhetsidealer på den «riktige» måten så bli din kvinnelighet dratt i tvil. Og om du, gud forby, skulle finne på å ikke være pen (og som oftet er jaggu meg det irrelevant for en jobb, en mening og ikke minst menneskeverd) så er ikke dine meninger verdt noe som helst, du er faktisk som helhet ikke verdt en shit.

Og når kvinner som gruppe skal representeres, fremstilles, snakkes om eller snakkes til så virker det for meg som om man tar utgangspunkt i at disse kvinnen er stokke hakke dumme.

Jeg leser artikler på internett om, for, av og til kvinner og det jeg finner skremmer meg.

«ta testen- blir ditt første barn en gutt eller en jente»

«slik får du ham til å kle seg penere-triks for å få ham til å kle seg bedre»

«sterk er det nye sexy- har vi endelig fått et sunt kjønnhetideal?»

«cupcaksene du bare må se»

«kvinnen hadde sug han oftere om han ikke maste og hun ikke måtte svelge»

«dette gjør deg upopulær på jobben- syting og klaging er det dummenste du gjør»

«stringtrusa er en bakteriebombe»

«når bør du ta selvbruning»

«derfor hater vi å prøve badetøy i butikken»

«hvordan unngå at han er utro»

«hva er viktigst når vi velger en partner-

1. Snill og hyggelig: 71,1%

2. Felles interesser: 39,3%»

Ja dette er jo bare er lite utvalg av hva nettaviser og nettsider som retter seg mot kvinner kan tilby oss idag.

Jeg vet ikke om dere får brekkninger av disse overskriftene, men det gjør i allefall jeg. Hvem faen er det som har mer lyst på en kjæreste som er hyggelig enn en som du har noe til felles med? Hvem i helvete er det som faktisk slutter å bruke stringtruse fordi det angivelig er en bakteriebombe? Hvem i helvete var det som fant på at jenter skulle gå med stringtruse? Er det egnetlig noe tidspunkt man bør ta selvbruning?

I allefall, jeg sitter igjen med et inntrykk av at kvinner er dumme, opptatt av utseende, at de ikke evner å kommunisere med sine partnere, at de er seksuelt handikappede, sminkefanatiske tilbakesåtående individer.

Dette er jo selvfølgelig ikke sant, men denne fremstillingen av kvinner påvirker selvfølgelig kvinner. Det er er faktum at kvinner barberer seg på de merkeligste plasser, at det kryr av damer som baker muffins og kaller det cupcakes.

Noen tenker sikkert også over hva de bør se etter i en mann, og om hvor ofte de burde suge ham.

Hvis du ikke vil suge pikk, så ikke gjør det!

Så kommer jeg til min konklusjon, eller mitt avsluttende spørmsål. Hva gjør denne fremstillingen av kvinner med menn?

Jeg føler meg redusert til en idiot. Jeg skal liksom tenne på barberte fitter, stingtruser og alt jeg vil her i verden er å få en blow job, selvfølgelig uten å gi en blow job tilbake. Ellers ser jeg bare på fotball og kan ikke kle på meg selv. Jeg er umulig å kommunisere med og er stadig utro og raper hele tiden.

Og vet dere hva, dette gjør det ikke letter for menn å forstå og føles felleskap med kvinner. Dette gjør det ikke letter å ha sex på en måte som ikke innebærer angst og teite maktbalanser. Dette gjør det ikke letter å kommuniserer med kvinner og det gjør det ikke letter å ikke objektivisere dem.

 

 

 

 

 

8 responses to “Jeg er en gutt, men jeg kan faktisk tenke selv.

 1. Artikkler som de du nevner her gjør meg kvalm og ikke minst forbannet!
  Og det ikke bare artikkler, men ting generelt som skal fremstille både kvinner og menn på heller mer uheldige måter.
  Jeg fant et kort på min lokale bokhandler her en tid tilbake, jeg mener å huske jeg tok bilde av det, men kan ikke finne det så ingen link på det.
  Kortet gjorde meg usedvanlig forbannet fordi det var et kort rettet mot jenter. Det var for det første rosa og for det andre så ble «kvinneproblemer» listet opp på forsiden.
  Ja det er ikke lett å være kvinne fordi: «lukeparkering» «sminke» «liker han meg?» «venninner» «sjalusi» ja du skjønner sikkert tegnina? Det var proppet fullt av patetiske antydninger om «problemer» ALLE kvinner liksom har og ting ALLE kvinner liksom bryr seg om. Det eksisterte ingen mannlig motsetning av kortet såvidt jeg kunne se.

  Tilbake på artikklene, så har jeg også sett en som het noe i dur av «Alle lyver om disse tingene i et parforhold.»
  Da jeg var ferdig med å lese, satt jeg igjen med en kvalm og sur følelse.
  De fleste tingene som ble nevnt, var totalt idiotiske og respektløse ting.
  Hadde jeg gjort EN av dem i mitt forhold, ville jeg sittet tilbake med utrolig dårlig samvittighet.

  Hvor ble det av kommunikasjonen, ærligheten og respekten i forholdet?

  • Enig!
   Det virker litt som om samfunnet har et mål om å opprettholde unaturlig forskjell og distanse mellom kjønnene. Det ligger masse penger i at kjønnene ikke kommuniserer og innbiller seg at de er så forskjellige.

 2. Er forsåvidt enig i mye i dette inlegget, men jeg må bare si;

  «Hvem faen er det som har mer lyst på en kjæreste som er hyggelig enn en som du har noe til felles med?»

  Jeg vil MYE heller være sammen med en som er snill og koselig enn en drittsekk med felles interesser. Noe felles kan man da altids skape uansett. Lage et felles prosjekt, whatever. Man kan derimot ikke like enkelt gjøre en drittsekk om til en koselig fyr.

  • Ser poenge ditt. jeg ser på noe til felles som å ha samme holdninger, meninger og verdigrunnlag. ikke nødvendgvis at begge liker pizza og spiller fotball på fritiden. jeg har heller ikke lyst til å være sammen med en drittsekk, men personer hvis hoved-pernlighetstrekk er snill og grei kjeder meg.

 3. Av og til møter jeg folk som av en eller annen grunn baserer identiteten sin på at de er forskjellig fra det andre kjønn. De som omtaler seg selv som «vi mannfolk» eller «vi kvinner». Det irriterer meg. I klassen min, og mest sannsynlig i den fremtidige jobben min, kommer jeg til å være kjønnsmessig i mindretall, siden jeg går teknologi. Da er det jævlig irriterende å føle seg ekskludert på bakgrunn av kjønn, særlig når jeg selv ikke føler at vi er så forskjellige (det er ikke sånn i den klassen jeg går i nå da, heldigvis). Jeg har alltid identifisert meg meg gutter like mye som jenter, og alltid hatt lett for å bli kompis med gutter, så jeg synes det er veldig rart når folk insisterer på å skille oss. Jeg setter ikke så pris på å bli inkludert i kvinneligheter heller, i hvert fall når det handler om enkelte stereotypiske damegreier som jeg ikke identifiserer meg med. Skjønt, det finnes jo masse «kvinnegreier» jeg identifiserer meg med også, jeg bare synes ikke at jeg fortjener å bli satt i en bås for dét.

  På statistikker så ser det ut som menn og kvinner er gjennomsnittlig litt forskjellige på noen områder, men vi er da faen meg individer, og ikke stereotyper, og folk bør lære seg at det er ganske stor forskjell på betydningen av ordene «gjennomsnittlig» og «alle». Det er nemlig veldig få som faktisk er stereotypiske, noe som burde vært åpenbart, i hvert fall for alle som har forstått begrepet «normalfordeling». 49% av alle som lever har ikke prikk lik oppførsel, det samme gjelder den andre 51%.

 4. Og så vil jeg legge til at det er forskjell på ordene «gjennomsnittlig» og «stereotypisk» også, siden stereotypen ofte er mye mer ekstrem enn gjennomsnittet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s