Perspektiver

Det er vanskelig for menesker inni et system å se stukturen i sitt eget system. Det er derfor man har funnet opp sosialantropologi (for mange oér?) og alle andre vitenskapsgrener som jobber med å kartlegge og analyserer systemer.

Jeg har troen på at mennesker som befinner seg helt eller delvis utenfor et system kan ha en unik evne til å se dette systemet for det det er. Mennesker som definerer seg ut av to-kjønnsmodellen, eller som befinner seg helt eller delvis utenfor den uansett, kan evne å analyserer og se to-kjønnsystemet, heteronormativiteten og heterosexismen i et annet lys enn de menneskene som befinner seg trykt og godt innenfor boksens fire vegger. Alle skeive mennesker LGBTQIAA+ (lesber,homser,bifile,transer,transpersoner,queer´s,folk som er interex, aseksuelle og andre) har en unik kunnskap om normer og systemer. De sitter ofte med nøkkelen på verdens undertykkelses-problemer. Og alt i alt så koker verden og våre problemer ned til nettopp dette. Undertykkelsesmekanismer som ingen ser, eller om vi velger å overse fordi de gagner oss.

Vi må analysere og kritiserer våre egne systemer, ellers kan vi aldri skape forandring. Og om du er en av dem som ikke ønsker forandring så kan jeg banne på at du sitter på toppen, og at du trøkker andre ned!

Les denne saken som en fin aseksuell mann. Han kan kanskje få deg til å tenke over hvor gjennomgripende seksueliteten er i våre samfunn. Og det kan være både fint og godt, men slik er det ikke alltid!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s