Normen

Normavvik.

Avvik fra normen. Normen ligger på gjennomsnittet. I en standard normalfordelingkurve (som er en fordelig som de fleste målbare menneskelige egenskaper kan puttes inn i) Vil 64,5 % av all variasjon være dekket om man går et standaravvik ut fra gjennomsnittet. Går du to standaravvik ut fra gjennomsnittet vil 95% av alle variasjone være med. Da mangler du fortsatt 5% og du befinner deg langt fra gjennomsnittet, som er det som regnes som normalt. Om du vil ha alle med, må du gå svært langt ut fra det som er gjennomsnittet.

Ja kom til poenget tenker du, så her kommer det: Normen, gjennomsnittet og det som er normalt er en svært snever plass, en plass der nesten ingen får bli med. De som befinner seg der har ofte et tonn med privilieliger og regnes for å være mer verdt enn resten. Men resten er i flertall.

Vi er flest, vi vil også meg!

Så, det er på høy tid at mennesker med normaavikende kropper (kjønn, sexorgan, trans, kjønnutrykk, fettfordeling, hudfarge, funksjonsevne, mentaleevner osv) Bakgrunn (etnistiet, religion, sosiaøkonimiska status, utdanning, oppvekstvilkår osv) muligheter (klasse,økonomi,kulturellkapital,sosioøkonomisk bagrunn osv) ønsker (ikke alle vil være en del an normen, eller gjøre det samfunnet «forventer» av dem) tenningstalenter (seksuelle legninger, fetisjer, talenter, preferanser, orienteringer osv) regnes med! Vi utgjør flertallet og fortjener en plass i samfunnet som er like verdifull som de «normale» sin plass.

 

3 responses to “Normen

  1. Reblogged this on grenaker.

  2. Du ER så kjekk. o.o Srsly. Jeg mener det. Jeg syns du er kjekk. Fin. Søt. Pen. o.o

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s