10. januar

Det er 10. januar.

Jeg har glemt å ta klærne ut av vaskemaskinen, det er to dager siden. Nå lukter de sikkert surt og jeg må vaske de igjen. Glad jeg ikke glemte de i akerselva. Jeg er generelt glad for at jeg ikke lever på 1800-tallet.

Jeg var på gaygalla her om dagen. Det var det man på folkemunne kaller veldig gay. Jeg vil egentlig ikke forstå hva det betyr å kalle noe veldig gay, men jeg forstår det og det var det; gay. Jeg likte det, så likte jeg det ikke. Noen synes det var veldig gøy å tulle med at noen homofile menn har analsex og at noen lesber er tykke og skumle. Noen lesber har også analsex og noen heterofile er tykke og noen homser er sikkelig skumle og jeg blir sint.

Noen av disse menneskene tok seg også friheten til å si at Norge er et land der alle har de samme rettighetene og at homofile, bifile, lesbiske og transpersoner er likestilt med den heterofile delen av befolkningen. Jeg har det fint jeg, og jeg er uendelig glad for at jeg lever i Norge i 2012. Alt annet ville sugd mer, men jeg er faen ikke likestilt. Jeg tilhører den kjønnskategorien som kommer dårligst ut på alle statestikker. (jeg er en mann og det er den kjønnkategorien jeg tilhører, men siden jeg er trans også har jeg et litt annet utgangspunkt enn ikke-transmenn(cismenn))

Jeg må ta ut mine indre kjønnsorganer for å få lov til å være en juridisk mann.

Jeg må stadig bevise for det norske helsevesnet at jeg er en mann.

Jeg kan ikke fritt benytte meg av offentlige tilbud som svømmehaller ol.

Jeg kan ikke gå i bar overkropp på steder der andre menn kan det.

Jeg kan ikke reise til utlandet med et pass som sier jeg er dame og en kropp som sier jeg er mann.

Jeg må alltid forsvare mine valg og hvem jeg er og hvorfor jeg er det blir alltid stilt spørsmålstegn ved.

Og folk stiller meg spørsmål av denne typen.

Jeg gidder ikke å begynne på all diskrimineringen jeg kan bli utsatt for i arbeidslivet og i skolesammenheng.

Og jeg tilhører i tillegg den gruppen med transpersoner som kommer heldigst ut av det fordi jeg får behandling.

 

Ja du kan stille meg det dumme spørsmålet ditt, men det er ikke sikkert jeg gidder å svare. Og du burde tenke over hva du spør om, hvorfor du spør om det, hva det egentlig er du vil vite, om denne kunnskapen kunne blitt erværvet gjennom et eneklt googel søk og hvor mange andre du tror har stilt meg det samme spørsmålet før.

 

 

3 responses to “10. januar

  1. Heier på og støtter

  2. Jeg vil bare si at jeg elsker bloggen din og har igrunn lest den kjempelenge uten å tørre å kommentere noe som helst. Men, din historie og den du er fascinerer meg.

    Du er ikke som de andre, og det er kult.
    Jeg syns du er kjekk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s