Jeg revurderer mine egne fordommer

http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7892134

Dett er en sak der jeg er intervjuet og snakker om hvordan jeg tror enkelte transpersoner ville hatt det bedre om vi innførte tre kjønnskategorier i Norge.

Hvis du lurer på hvem jeg regner med i begrepet transperson kan du lese LLH sin definisjon av transperon.

http://llh.no/nor/kontakt/lhbt_for_journalister/

Jeg ønsker også å presisere at jeg ikke regner med mennesker som er født med feil kropper og som er diagnostisert med diagnosen f64.0

(Jeg er diagnostisert med f64.0, men jeg føler meg ikke fanget i feil kropp og jeg har ikke noe problem med å være en del av begrepet transperson, selvom jeg helt tydelig definerer meg som enn mann og er en mann)

Mitt poeng her angår kommentarfeltet under saken, det er overraskende saklig og jeg er imponert over kunnskapsnivået hos folk flest og folks evne til å sette seg inn i andre menneskers situasjoner.

Selvom noen absolutt mener at jeg er det kjønnet jeg ble identifisert som ved fødselen. Det er et utsagn som for meg bli utrolig usaklig. Jeg har som menneske full rett til å føle og oppleve meg selv som jeg vil (eller ikke vil siden det vel knapt kan kalles en frivillig opplevelse)

Jeg skal herved slutte å tro at folk har fordommer mot meg, det gagner ingen og gir meg selv unødig angst.

Det er vår og selvom naturverneren og biologien inni meg grøsser, gleder jeg meg stort over solen og den bare bakken. Jeg gleder meg også over livet generelt, følelsen i magen min, kjærligheten, mangfoldet, sammholdet og alt annet som gjør denne kloden så uendelig deilig å traktere.

6 responses to “Jeg revurderer mine egne fordommer

 1. Utrolig bra at noen skriver en slik blogg. Jeg tror fordommer i hovedsak kommer fra usikkerhet og frykt, og her kan de få et riktig innblikk i hvordan det er å være i en slik situasjon..

  Jeg kjenner ikke så mye til dette temaet selv, dessverre. I mitt tilfelle vil det imidlertid ikke bety at jeg er fordomsfull. Jeg synes du er tøff som tar opp en slik viktig sak. Jeg er oppriktig takknemelig for at vi kan følge deg.

  Jeg lurer på en ting. Forelsker du deg kun i jenter? Blir det i såfall «feil» om en jente som er lesbisk forelsker seg i deg?Med andre ord liker dine feminie trekk?

  Håper på svar. Stå på, dette er så viktig!! :)

 2. Du er en kvinne som føler deg som mann. Du blir ikke en mann av å føle deg som en mann.
  Hvis jeg hadde følt meg som en hund og hatt voldsomt behov for å være en hund, hadde det gjort meg til en hund?

  • En hund er vel en annen art enn menneske. Men om du ville levd ditt liv som hund og ikke skadet noen med det ser jeg ikke problemet. Og jeg ville lett behandlet deg som en hund og titelert de deretter. Dekk fido dekk!! :-)

  • Må også få si at det står respekt av å være en anonym hund :-)

  • Det er mye i biologien som kan gjøre et sprell slik at individer blir litt annerledes, også innenfor de kjønnsrelaterte områdene. Det skal vel godt gjøres at biologien spreller så kraftig at ulike raser smitter over i hverandre.

   Jeg forsvarer likevel din rett til å ta på deg halsbånd og løpe etter katter – men vær så snill, ikke marker territorie overalt, ok?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s