Et tredje kjønn.

Jeg ønsker at vi i Norge hadde en tredje kjønnskategori

Vi har to juridiske kjønn i Norge. For mange mennesker passer en eller begge av kategoriene dårlig. Jeg mener man juridisk sett skal kunne bevege seg fritt mellom disse kategoriene. Jeg mener også at det å opprette en kategori for dem som ikke føler seg som kvinner eller menn, eller for dem som på en eller annen måte ikke ønsker å være en del av tokjønnssystemet må få lov til å definere seg bort fra dette. Det er slitsomt for mange å skulle stå oppført som ett av to kjønn i alle offentlige papirer. Noen vil ha dette problemet i en periode i livet, noen vil alltid ha det. Og noen vil ikke anse noe som helst som et problem, men allikevel ønske å problematiserer våre forstillinger om kjønn.

Det å opprette enda en kjønnskategori hadde vært fint og jeg ville selv valg å tilhøre denne. Ikke fordi jeg ikke er mann, for det er jeg. Men jeg er ikke enig i samfunnet rigide inndeling av mennesker. Jeg tror at mye av måten vi tenker rundt kjønn måtte gjennomgått forandring hvis en del av Norges befolkning faktisk valgte å definere seg bort fra de to rådene kjønnskategoriene vi har i dag.

En tredje kjønnskategori er muligens problematisk fordi den automatisk ville blitt rangert som nettopp nr 3, slik som kvinner har blitt rangert som nr 2 og dermed dårligere enn menn. Menn er dårligere enn mye annet. D

Det er viktig å anerkjenne alle kjønn, bakgrunner, historier, kropper, presentasjoner, legninger, utrykke, identiteter og helt eller delvis fravær av de overnevnte som likeverdige.

 

One response to “Et tredje kjønn.

  1. Helt enig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s