Siden Jesus ble drept av en gjeng med jøder kan jeg ønske meg følgende ting til jul:

Fred i verden

Et vakkert queer crew

Nye sko

En leilighet

7 responses to “Siden Jesus ble drept av en gjeng med jøder kan jeg ønske meg følgende ting til jul:

 1. Du er morsom, Luca! Skulle bare si at jeg følger med på veien mot bart. Håper ikke det slutter helt den dagen altså :) Og så må jeg si at jeg leser kun to blogger. En av dem er din!

 2. Jeg måtte dessverre tenke meg om to ganger da jeg leste tittelen på dette blogginnlegget, før jeg skjønte at du var negativ til religion – ikke rasistisk mot jøder. Mulig det var flere som stusset..

  • Jeg var i utgangspunktet ikke negativ til noe. Det var bare en liten tanke rundt det latterlige faktum at vi har mistet helt styring på hvorfor vi har de tradisjonene vi har og hvilke mekanismer som faktisk styrer livene våre.

   Jeg er generelt sævrt imot at man ikke kan si ordet jøde uten at folk får rasisme-ståpels. Ingen andre folkegrupper/reiligiøste grupperinger gir den samme effekten. Og jødene er virkelig ikke alene om å ha blitt forfulgt opp igjennom historien.

   Hadde jeg vært kristen, kunne dette vært et bittert utsagn. Men jeg klandrer ingen for å ha drept noen. Eller noen har drept noen, men det er svært lenge siden og datiden tatt i betrakning var det ikke så urimelig og forresten tror jeg ikke på noe av det uansett.

 3. joinar crewet!!

 4. Men på Julaften er det jo faktisk Jesu fødsel man minnes. Ikke død ;-)

  • Jada og han blei drept av romerne og tradisjonen med å gi bort gaver har ikke noe med kristendom å gjøre og han døde vist i påska og alt med dette innlegget er feil.
   :)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s