Å være åpen

Er du en av dem som sier at kjæresten din har samme kjønn som deg hvis noen spør?

Er du en av dem som forteller folk at du var en gutt da du var liten hvis noen spør?

Lar du vær å være åpen i settinger der du slipper?

Jeg synes folk skal velge selv hva du velger å gjøre med kjønnet og legningen sin. Men de fleste cispersoner og hetrofile er dette hele tiden. Det er selvfølgelig ikke noe de trenger å fortelle.

Men har du tenkt på at folk tror du er hetro frem til du sier noe annet?

Jeg hadde blitt dødelig fornærma om noen trodde jeg var hetrofil. Det er for meg noe av det værste man kan være i verden. Noe så uorginalt og kjedelig. Jeg vil gjerne gni legningen min og kjønnet mitt i trynet på folk (ikke bokstavlig)

2 responses to “Å være åpen

 1. Altså, folk tror alltid at man hører til majoriteten før de får «mer informasjon»…
  Folk tror alltid at jeg tåler melk til jeg sier fra (er veldig lei av å måtte si fra, og enda mer unødvendig virker det å måtte minne folk jeg har fortalt om det før, men sånn er det bare…)
  Folk ser for seg en «hvit blond» nordmann når de snakker med venninna mi på tlf, helt til de ser henne og ser at hun er kullsvart.
  Folk forventer at du kan lese og skrive, noe en minoritet i Norge faktisk ikke kan (blant annet på grunn av ekstrem ordblindhet)

  Alle disse tingene er ikke diskriminering, og det blir å gi ordet en feil mening å kalle det diskriminering (akkurat som å kalle alt for rasisme som ikke er rasisme).

  I norsk språk er det for eksempel to pronomen (han og hun)… I tyrkisk, persisk og en mengde andre språk har det bare ett (kjønnsnøytralt) pronomen og hele språket er kjønnsnøytralt (de har ikke grammatisk kjønn heller). Likevel vil jeg si at det er mer kjønnsdiskriminering og mindre likestilling på det jevne i de landene enn det er i Norge…

  Jeg skjønner at du blir frustrert og oppgitt av at folk er forutinntatte, generaliserer og automatisk tror at man er en del av majoriteten, men det er veldig menneskelig å være sånn, og du tenker kanskje på samme måten om andre ting?

  • Jo, du har nok et poeng. Men jeg prøver å ikke tenke sånn. Det er i utgangspunktet ønsker er at folk skal være overdrevent åpne til folk slutter å værelike forutintatte.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s