«nytt» navn og pronomen

Da har jeg altså gått under navnet Luca eller Lukas i 2 år og jeg har bedt folk bruke ikke-kvinnelig-prnomen like lenge.

Så langt så vel. Her går jeg rundt i min lille boble og er helt sikker på at dette funker for de fleste. Og det gjør det

Jeg har satt en frist inni hodet mitt (som nå ikke lenger bare er der inne). Folk som bruker feil navn eller pronomen uten å rette seg opp og føle seg oppriktig pinlig berørt vil jeg kaste på søppeldynga om 2 dager. Så da har verden en sjanse til å skjerpe seg.

Men det jeg oppdaget idag er at folk har sluttet å bruke kvinnelig pronomen, men de har ikke begynt å bruke mannlig fordetom(fordetom er kanskje ikke et ord). Det er nemlig et menneske i min omgangskrets som ikke vet at jeg tidligere hadde jentenavn og slikt og denne eminente mannen bruke masse mannlig pronomen og kaller med dude og man og div hele tiden (han snakker engelsk). Det er det ingen andre som gjør.

Det liker jeg ikke. Men så er det jo svært mye her i verden jeg ikke liker.

 

2 responses to “«nytt» navn og pronomen

  1. Hei, håper du har en fin dag. Jeg vet hva jeg synes om bruk av «dude» og «man», og er rimelig sikker på at jeg vet hvorfor jeg synes som jeg synes også.

    Hvorfor liker du ikke «dude» og «man»?

    mvh. Lisabet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s