Litt om alt

Hva er egentlig transkjønnethet?

Den diagnosen som heter transseksualisme (64.0 i den boka der alle diagnosene i verden står) kjennetegnes ved et vedvarende og sterkt ønske om å være en naturlig del av det kjønnet man føler seg som (som da går på «tvers» av det som på folkemunne heter biologisk kjønn).Det er også vanlig å ha negative følelser rundt sin egen kropp.

Det er denne diagnosen som gir deg krav på behandling i Norge. Man vet ikke hvorfor noen mennesker ikke tilpasser seg kjønnsrollene de bli oppdratt til, men det kan ha noe med hormonpåvirkning i fosterlivet å gjøre. Det er ikke mulig å behandle dette ved terapi, derfor får man kjønnsbekreftende behandling.

Behandlingen for transmenn (menn som har kropper som bli gjenkjent som kvinnelige av safunnet) består i hormonbehandling (i hovedsak testosteron). Fjerning av de to fettklumpene på brystkassa. Fjerning av eggstokker og livmor og konstruksjon av noe penislignende man kan ha mellom bena. (penis-konstruksjonskirurgi er ikke «obligatorisk» fordi resultatet er relativt dårlig)

Hvem er transkjønnet?

Hvem som helst kan i teorien være transkjønnet. Det er vanlig å føle eller vise tendenser til transkjønnethet i barndommen, men mange dekker over disse sidene hos seg selv fordi kjønsoverskridende adferd hos barn ofte blir kraftig sanksjonert, dette gjelder spesielt for barn med penis.

Er det mulig å være noe annet enn de tre kategoriene som
råder?

Du kan og har rett til å være hva/hvordan/hvem du vil, men det kan være belastende å alltid skulle definere og lage sin egen plass i en hver sammenheng. Noen mennesker som er transpersoner av et eller annet slag er svært opptatt av å være den samfunnet ser på som normale mennesker, mens andre synes det er flott med mangfold og friheten til å være noe «annet» enn normen (regner med det skinner igjennom hva mine meninger på området er, men det får så være)

Trans er et begrep som innebefatter mange «gupper» fra de som av og til kler seg i typiske manne eller kvinneklær, folk som tenner på dette, folk som har flere eller tvetydige kjønnsutrykk og folk som ønsker å være et spesifikt kjønn på heltid.

Det er også mulig å forlate hele kjønnsystemet. Kjønnsorganer definerer utrolig mye i vårt samfunn. Det er et unødvendig fokus på kjønn og kjønnsroller som ikke gagner noen.

Hadde jeg bestemt hadde ikke noen hatt noe kjønn, men jeg må vel pent respektere folk sitt ønske om å ha et kjønn (iberegnet mitt egent ønske om det samme)

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s