Baris

Jeg trenger en jurist. Kan jeg gå i baris på de samme plassene som andre menn? Hvor kan egentlig menn gå i bar overkropp?

Jeg undrer på om det finnes ordentlige lover som setter grenser for offentlig nakenhet, eller om det meste er normstyrt. Jeg vet jo at man ikke kan gå å vise frem tissen sin til folk som ikke har bedt om å se den, men hva med brystvorter?

Forresten ser man ikke innovertisser når innehaveren er naken, men de fleste vil vel si at det ikke er greit å tasse rundt naken uansett.

Jeg har ingen problemer med å gå i bar overkropp, men har resten av verden et problem med at jeg gjør det? Jeg tror nok jeg hadde risikert å bli kastet ut av svømmehaller ol hvis jeg hadde gått i bar overkropp. Jeg hadde også stått i fare for å bli stemplet som pervers hvis jeg hadde gått i bikini. Kanskje jeg bare skal kjøpe meg spøkelseskostyme med en gang så slipper jeg å tenke på saken.

En ting til vil jeg si i anledning nakenhet. Det henger en reklameplaket på T-banen for tida, den reklamerer for et reisebyrå. Det er bilde av en jente som sannsynligvis kommer i puberteten om to uker. Hun er kun ikledd bikini mens hun skrever og er upassende! (Jeg veit ikke om jenta i seg selv kan kalles upassende, men no er i allefall upassende her) Og bildet er tydelig retusjert, noe som er helt horribelt. Hvem har latt denne jenta henge rundt på samtlige T-banestasjoner i Oslo? Det tråkker over alle mine grenser. Og mine grenser er temmelig liberale og «unge».

3 responses to “Baris

 1. Jeg har fulgt bloggen din en stund og lar meg berike av innsideinformasjonen til hverdagen hos en transperson. Akkurat i denne posten må jeg bare kommentere ho jenta som henger rundt på t-banestasjonene. Jeg er helt enig i at bildet er upassende! Bildet seksualiserer barn på en måte jeg finner urovekkende. Jeg blir alltid litt brydd når jeg går forbi.

  Ned med bikinibildet!
  – Rosa panter.

  • Takk, jeg setter pris på at andre finner denne reklamen støtende (var et øyeblikk redd for at det var noe feil med meg som følte av denne reklamen spiller på sex eller noe seksuelt)

 2. Grækla intressant poeng det der med bar overkropp…det er egentlig ganske absurd når man tenker over det.

  Du har fine vinklinger! Liker!

  :-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s