Svar på spørsmål?

Men da har jeg noen spørsmål.

Hvorfor akkurat navnet Luca? Hvorfor ikke Steinar eller Jon eller noe som lyser norsk mann?

Hvilket leder meg til spørsmål to: Vil du si at du er mannemann eller er det en del dame i deg også? Og så regner jeg med at siden du skal få bart, så må du gå på hormoner og sånt sikkert resten av livet.

Blir det operasjoner også? Er det stress eller går det helt greit?

 

 

Jeg har ikke noe behov for å lyse norsk mann. Luca er for det første en fint navn, og det er kjønnsnøytralt (for å både ha mannsnavn og eggstokker samtidig må man gjennom en del mer papirarbeid enn hvis man bare har en kjønnsnøytralt navn) Luca kan i tilleg lett gjøres om til et navn som lyser mer mann (ikke norsk riktignok) men mann (Lucas)
Jeg vet ikke om man ville sakt som en mann at han har en del dame i seg. Men jeg har sikkert personlighetstrekk som kan karakteriseres som feminine, hvis man absolutt ønsker å dele alt inn etter de to kategoriene. Og det er jo et faktum at jeg har blitt oppdratt som jente, og dermed har en del arfaringer som er uvanlige å ha for gjennomsnittsmannen (som forøvrig er en litt kjip fyr).

For å få bart må jeg gå på testosteron, i Norge må jeg også fjerne eggstokkene mine (dette skal vist være av medisinske årsaker, men det er vel også litt fordi staten ikke ønsker at menn skal være gravide, det hadde blitt problematiske, USAnske tilstander av slikt)(hvis man skal ha testosterone fra rikshospitalet). For å unngå benskjørhet ol. må man gå på en eller annen form for homroner resten av livet, hvis man ikke produserer dem selv(hvilket man ikke gjør uten eggstokker og testikler) Så, svaret blir, nei jeg må ikke gå på testosteron, men jeg må gå på noe. Og testosteron har en del bieffekter jeg ønsker meg så hvis jeg får lov vil jeg gå på det.
Operasjoner for FTM (female to male) personer innebærer i hovedsak fjerning av bryster, eggstokker og konsktruksjon av noe penislignende man kan ha mellom bena. De to første operasjonene er “obligatoriske” den siste er valgfri fordi resultatene gjevnt over er dårlige (for MTF (male ot female) er resultatene av oprasjoner på kjønsorganer mye bedre). Eggstokkene må fjernes for å få lov til å ha en M i passet og mannlig personnummer ol.

Fjerning av bryster er vel en operasjon med mindre konsekvenser enn både fjerning av eggstokker og testosteron inntak, så den delen av det hele har jeg ingen motforestillinger mot. Mine beskymringer går på min egne helse, og om jeg virkelig vil finne meg i samfunnets todeling av kjønn ved å se fullstending ut som en “vanlig” mann. Men det finnes andre måter å protestere mot verdens infernaslske kjønnsindeling på enn ved å bruke meg selv.

(håper dette ga deg noen svar. Jeg beklager mengden skrivefeil, jeg har fortsatt dysleksi og det er ingen hjemme idag som kan lese korrektur)

5 responses to “Svar på spørsmål?

 1. Digger deg.

 2. Heisan.. Strengt tatt så fjerner de eggstokkene fordi de ikke skal produsere kvinnelige hormoner mer. Det var i allefall det jeg fikk beskjed om ;)
  Du har en fin blogg, veldig greit å lese :D

  • ja det er jo derfor, men testosteron overkjører østrogen fullstendig, så de argumenterer med kreftfare osv.
   jeg velger bare å være litt skeptisk til at man ikke får lov å være mann med M i passe bare fordi man har eggstokker.
   :)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s